تفاوت پنیر مایه و استارتر در تهیه پنیر
در مطالعه مقالاتی که در رابطه با تولید پنیر نوشته می شوند به دو موضوع استارتر و پنیر مایه پرداخته شده است برخی ها این دو را یکی می گیرند اما با تحقیق بیشتر متوجه تفاوت آنها خواهیم شد.
پنیر برای تولید شدن از شیر مراحل مختلفی را می گذراند. طبق منابعی که وجود دارد پنیر در شش یا پنج مرحله تولید می شود. از مراحل اولیه این تولید می توان به افزودن استارتر و پنیر مایه اشاره کرد.
لازم به ذکر است که شما می توانید از طریق کلیک روی فروش پنیر سراب در آستارا عمده قیمت نسبت به آشنایی با محصولات ما اقدام کنید و در صورت تمایل آن را خریدارای نمایید. اگر لینک کار نکرد همان عبارت فروش پنیر آستارا را در گوگل سرچ کنید و روی وبلاگ سعید گلمحمدی کلیک نمایید.
تفاوت پنیر مایه و استارتر چیست؟
باید بگویم که در تولید پنیر سفید ایرانی به صورت محلی اغلب اوقات فقط پنیر مایه به شیر اضافه شده و پنیر درست می کنند پنیر مایه هایی مانند میتو، ولرین، آنزیمکس و ... به خوبی می توانند کار پنیر سازی را انجام دهند و به جای هر دو این مراحل به کار روند.
استارتر ماده ای است که برای کاهش ph شیر به آن اضافه می شود و شیر را اسیدی کرده و به انعقاد آن کمک می کند در مقابل پنیر مایه یکی از انواع آنزیم است که یکسری اتصالات بین مواد تشکیل دهنده شیر ایجاد کرده و باعث پنیری شدن آن می گردد.
شبکه هایی که توسط مایه پنیر ایجاد می شوند پروتئین های بزرگ، املاح و برخی چربی ها را درون خود به دام می اندازند اما پروتئین های محلول در آب، ویتامین و حتی برخی از املاح را درون آب پنیر رها می کنند.